SHEIKH ZAYED GRAND MOSQUE

sheikhzayedgrandmosque2sheikhzayedgrandmosque13sheikhzayedgrandmosque5

Dubain lomamme aikana vietimme lähes yhden kokonaisen päivän Abu Dhabissa, noin tunnin ajomatkan päässä Dubaista. Päivän ensimmäinen kohde oli sykähdyttävän kaunis ja henkeä salpaavan upea Sheikh Zayed Grand Mosque, joka on maan suurin moskeija.

Moskeijalle saapuessa naiset saavat tarvittaessa ylleen abayan (hupullinen mekko), sillä niin nilkkojen, ranteiden kuin hiustenkin tulee olla peitossa. Jos ylläsi on kuitenkin väljät, riittävän peittävät vaatteet sekä huivi hiusten peittämiseen voit hyvin liikkua omissa vaatteissasi. Muutamia shortseissa kuljeskelevia miehiä näkyi, mutta ymmärtääkseni olisi suotavaa että miehilläkin on jalassaan pitkät housut.

Turvatarkastuksen ja pukeutumishuoneiden jälkeen siirrytään itse moskeijan alueelle, ja voi miten ihana alue se onkaan – minne tahansa katsot näet jotain uskomattoman kaunista. Jokainen yksityiskohta on viimeistelty ja kaikki tuossa valtavan kokoisessa rakennuksessa on täysin harmoniassa keskenään. Sheikh Zayedin arkkitehtuuri on niin ainutkertaista, että se on heittämällä yksi upeimmista näkemistäni rakennuksista. Se on niin vaikuttava, että sitä on vaikea välittää kuvissa. Se täytyy kokea itse.

sheikhzayedgrandmosque4sheikhzayedgrandmosque3sheikhzayedgrandmosque6sheikhzayedgrandmosque9

Sisäänpääsy Sheikh Zayedin moskeijaan on maksuton, kuten myös abayan lainaaminen. Me matkasimme Abu Dhabiin autolla, mutta mikäli tähän ei mahdollisuutta ole on taksi hyvä vaihtoehto. Vaikka matkaan kuluukin aikaa, on se ehdottomasti sen arvoista. Voin luvata ettet kadu.

Moskejan alueella on myös todella viihtyisä kahvila, josta napattiin mukaamme viilentävät jääkahvit. Kahvien voimalla suuntasimme ensin taateli markkinoille (maistelemaan ja ostamaan maailman parhaita taateleita) ja sen jälkeen Yas Mallille, jonka yhteydessä on myös Ferrari World. Ferrari Worldin jätimme ulkopuolelta ihmettelyä lukuunottamatta väliin, mutta poikaystäväni suureksi iloksi ajoimme päivän päätteeksi vielä Yas Marina Circuit moottoriradalle, jolla on vuodesta 2009 alkaen ajettu yksi Formula 1:sen osakilpailuista. Radan näkeminen tyhjänäkin on melko vaikuttavaa, suosittelen siis piipahtamaan – vaikka et edes seuraisi autourheilua. Jos matka Abu Dhabiin pelkästään moskeija vierailun vuoksi tuntuu vaivalloiselta, on siellä siis paljon muutakin nähtävää!

sheikhzayedgrandmosquesheikhzayedgrandmosque8sheikhzayedgrandmosque7sheikhzayedgrandmosque10

Ah tuota kauneutta! Muisto jota vaalin mielessäni kunnes seuraavan kerran pääsen sitä paikanpäälle ihastelemaan. Kiitos Jennille minusta ja poikaystävästäni otetusta kuvasta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s