DIY RAAKASUKLAA

diyraakasuklaa.jpg

Minä tutustuin raakasuklaaseen ensimmäisen kerran kolmisen vuotta sitten, kun ystäväni Aino (tuo raakasuklaa ekspertti <3) esitteli meidät toisillemme. Sittemmin olen käynyt myös Ainon vetämän raakasuklaan valmistus kurssin, jonka jälkeen olen puuhaillut suklaita aina silloin tällöin kotonakin. Helppoa, herkullista ja nopeaa!

Tänä päivänä erilaisia valmiita raakasuklaita löytyy ihan kaupanhyllyiltäkin (pakko sanoa, että maistamistani ehdottomasti paras on Puhdistamon mintun makuinen!), mutta melko tyyriin hinnan vuoksi suosin itse valmistettuja. Lisäksi tekeminen on hauskaa ja itse tehdessä saa suklaista juuri sen makuisia kuin haluaa. Valmiita raakasuklaamassoja saa lähes kaikista hieman isommista ruokakaupoista, mutta massan valmistat helposti myös itse. Suhteita voi vaihtaa sen mukaan kuinka vahvasta suklaasta itse pitää, minä käytän suunnilleen seuraavaa perusohjetta:

  • 2 dl kaakaovoita
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • lisäksi halutessa makeutusta (esim.hunaja tai agavesiirappi)

Aloita sulattamalla kaakaovoi vesihauteessa. Lisää joukkoon kookosöljy ja kaakaojauhe. Lisää halutessasi joukkoon makeutusta. Kaada tasainen seos muotteihin (tai muottien puuttuessa leivinpaperilla vuorattuun astiaan, jolloin saat konvehtien sijasta levyn) ja lisää halutessasi esimerkiksi pähkinöitä tai kuivattuja marjoja. Itse laitoin näihin konvehteihin muotin pohjalle ensin manteleita, jonka jälkeen kaadoin sulan massan niiden päälle. Anna suklaiden jähmettyä pakkasessa vähintään 20 minuuttia, jonka jälkeen ne ovat valmiita nautittavaksi! Muista säilyttää suklaat pakkasessa!

Kauniisti pakatut itse tehdyt raakasuklaat ovat myös oiva lahja, esimerkiksi tulevaa ystävänpäivää varten.

raakasuklaadiy8raakasuklaadiyraakasuklaadiy5

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s