RAAKA SUKLAAPIIRAS UUDEN VUODEN JUHLIIN

raakasuklaapiirakka

Ihanaa viikonloppua ja ennen kaikkea iloista vuodenvaihdetta! Me suuntaamme poikaystäväni kanssa illemmalla ystäväni luokse rentoihin illanistujaisiin, jossa teemana on pyjamabileet – ei siis glitteriä ja glamouria, mutta empä voi sanoa sitä kaipaavanikaan. Vuosi sitten olin nimittäin nukkumassa jo monta tuntia ennen sitä maagista keskiyötä, joten olin alunperin kaavaillut viettäväni tämänkin uudenvuoden visusti kotona ja mahdollisesti unessa. Minulla on hieman välinpitämätön asenne tälläisiin yleisiin juhlapäiviin; kukin viettäköön ne tavallaan, mutta itselleni se rauhallinen kotona oleilu on sitä parasta rentoutumista. Alkoholi ei elämääni juuri kuulu (itseasiassa ensi vuonna taitaa tulla 4 vuotta siitä kun olen viimeksi ollut humalassa, kylläpä aika rientää!), joten skumpalla kilistelyt jätän muille 🙂

Se mistä pidän juhlissa on se, että saan leipoa muille! Rakastan kuvata ruokaa, mutta on kurja leipoa kokonainen kakku ja maistaa siitä vain se yksi pala. Niimpä väkersin illaksi raa’an suklaapiiraan muiden vieraiden iloksi 🙂 Resepti on alunperin Ellin blogista, mutta muokkasin sitä hieman sen mukaan mitä kaapistani löytyi.

RAAKA SUKLAA-KOOKOSPIIRAS

Pohja:

 • 2 dl  manteleita
 • 2 dl saksanpähkinöitä
 • 2 dl tuoreita taateleita
 • 1 tl kaardemummaa
 • 1 1/2 rkl raakakaakaojauhetta
 • 2 rkl kaakaonibsejä
 • ripaus suolaa

1. Aloita pohjasta. Laita mantelit, pähkinät, kaakaojauhe ja mausteet tehosekoittimeen. Blendaa muruksi. Poista taateleista kivet ja lisää taatelit sekä kaakaonibsit tehosekoittimeen. Blendaa tasaiseksi massaksi (jätin taateleista hieman isompia paloja joukkoon, sillä itse tykkään  näistä ”sattumista”). Levitä leivinpaperilla vuoratun piirakkairtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin tekeytymään täytteen teon ajaksi.

Täyte:

 • 250 ml vatkautuvaa kookoskermaa
 • 2 dl taateleita
 • 1 dl kookosmaitoa
 • 2 rkl raakakaakaojauhetta
 • 1 tl vaniljauutejauhetta
 • ripaus suolaa

2. Valmista täyte. Laita tehosekoittimeen taatelit, maito, kaakaojauhe, vanila ja suola ja blendaa tasaiseksi seokseksi. Kaada kookoskerma erilliseen kulhoon ja lisää sekaan suklaa-taateliseos. Käytä sähkövatkainta ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää pohjan päälle ja siirrä jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi (itse pidin yön yli).

3. Nauti!

raakasuklaapiirakka2raakasuklaapiirakka8raakasuklaapiirakka6raakasuklaapiirakka5

Tämän reseptin ja näiden kuvien myötä kiitos 2016, tervetuloa 2017! Kuullaan ensi vuonna ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s