JOULU & DIY PIPARIT

vegaanipipari8vegaanipipari7

En ole vuosiin edes syönyt, saatika leiponut itse pipareita. Tänä vuonna teki kuitenkin mieli kaivaa muotit esiin ja tehdä piparit itse, aina taikinasta lähtien. Kiireisen ja melko raskaan syksyn jäljiltä on joulumieli ollut hieman hukassa, joten pipareiden leipominen oli juuri oikea peliliike näin aatonaattona.

Ohje on gluteeniton ja vegaani eikä se sisällä valkoista sokeria!

PIPARIT (gluteeniton, vegaani, ilman valkoista sokeria/alkuperäinen resepti Terveelliset Herkut blogista)

 • 0,5 dl kookossokeria
 • 0,5 dl kookossiirappia
 • 1 dl kookosöljyä
 • 1,5 tl piparimaustetta TAI 0,5 tl pomeranssinkuorta, 0,5 tl inkivääriä, 0,5 tl neilikkaa
 • 1 tl ceylonkanelia
 • 2 dl riisijauhoja
 • 1 dl maissijauhoja
 • 2 rkl psyliumkuitujauhoja
 • 1 tl ruokasoodaa
  + leipomiseen; riisijauhoja

Keitä kattilassa kookossokeri, siirappi, kookosöljy sekä mausteet. Jäähdytä seosta hieman ennen jauhoihin sekoittamista. Sekoita jauhot ja lisää siirappiseos, sekoita taikina hyvin ja nosta se hetkeksi kylmään jähmettymään.

Käytä leipomiseen riisijauhoja, kaulitse taikina ohueksi ja leikkaa siitä kuvioita piparimuotilla. Käytä taikinaa tarvittaessa aina hetki kylmässä jos se pehmenee liikaa ja on hankala käsitellä. Huom. taikina on hieman pehmeämpää ja mureampaa kuin ns. tavallinen piparitaikina, joten käsittele sitä hieman varovaissemmin. Älä lisää liikaa jauhoja leipomisen yhteydessä, jotta taikinasta ja pipareista ei tule liian kovaa.

Paista piparit n. 200 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 6-7minuuttia. Piparit ovat pehmeitä vielä kun otat ne uunista, mutta ne kovettuvat kun annat niiden jäähtyä kunnolla.

vegaanipipari6vegaanipipari5vegaanipipari2

En ole vuosiin jaksanut ottaa joulusta mitään stressiä tai paineita; tärkeintä on hyvä fiilis ja maittava ruoka. Lahjoja en koe tarvitsevani, sillä niin kliseistä kuin se onkin, olen kaikille asiaa tiedustelleille sanonut omistavani jo kaikkea mitä tarvitsen. Lahjojen antamisesta sen sijaan nautin sitäkin enemmän – hassua miten suhde joululahjoihin on muuttunut iän karttuessa.

Summa summarum oma jouluni menee varsin rennoissa tunnelmissa. Oikeen ihanaa joulua kaikille, nauttikaa ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s