RAKKAUSTARINA

dsc_90371

Rakkaustarinoita, niitä tämä maailma on pullollaan. Jokainen on niitä varmasti lukenut, osa jopa kokenut. Tämä on meidän tarinamme.

Vuosi sitten työskentelin miestenvaateliikkeessä. Tuona kiireisenä lauantaina olin välivuorossa, juuri lähdössä pitämään taukoani kun liikkeesemme astui sisään pitkä, komea mies – mies joka näytti hämmentävän tutulle. Hetken pohdittuani olin lähes vakuuttunut, että kyseinen tyyppi oli viikkoa aiemmin tilannut minulle baarissa veden (en jaksanut jonottaa täyteen ahdetulla tiskillä vesilasillista, joten pyysin jo valmiiksi juomaa tilaamassa ollutta miestä tilaamaan sen minulle) ja olin jo silloin kiinnittänyt huomiota miehen komeuteen. Vielä sinä iltana eivät tiemme kuitenkaan ristenneet sen suuremmin, joten perinteinen ”tapasimme baarissa” tarina tämä ei ole.

dsc_9103-2048x1367dsc_89791

Hoksattuani mistä miehen tunnistin palasin siihen hetkeen, myyjän tehtäviini. Muistan kuinka päätin ettei tyyppi poistu liikkeestä ennen kuin olen saanut palvella häntä. Huikkasin tavalliset moikkaukset ja kysyin mitä hän oli tullut liikkeestämme etsimään: ”en oikeastaan mitään, ehkä kauluspaitaa”. Lähdettiin liikkeelle niistä kauluspaidoista. Lopulta vietimme sovituskopilla lähes tunnin, ehtien siinä hänen vaatteiden sovituksen lomassa jutella kaiken työpaikoista ja koulutuksesta, aina Arnoldsin kahvin maittavuuteen asti (uskokaa tai älkää niin Arnoldista saa todella hyvää mustaa kahvia!). Kun lopulta siirryimme kassalle oli kauluspaidan lisäksi mukaan tarttunut aika paljon kaikkea muutakin, kuulemma vaatteita koko vuoden bonuksien edestä (tästä voitte päätellä, että olen ollut todella hyvä työssäni, heh).

Myöhemmin kävi ilmi, että tyyppi oli koko tilanteen ajan miettinyt onko kyseessä vain brändille ominaisesta hyvästä asiakaspalvelusta vai kehtaisiko hän pyytää numeroani. Asiakkaita täynnä oleva liike, ja kieltävä vastaukseni Arnoldsin kahville kuitenkin estivät. Itse en muista koko kahville pyytämistä, kuulemma omat eväät odottivat takahuoneessa. 

Samaan aikaan minä olin miettinyt, että onko kyseessä vain tavallisen flirtti asiakas vai onko tässä nyt jotain kipinää. Hauskana sattumana eräs parhaista ystävistäni sattui juuri tulemaan liikkeeseen oman poikaystävänsä kanssa ja todistamaan koko tilanteen:”oliko teillä menossa jotkut treffit?”, oli ystäväni ensimmäinen kysymys kun silloin minulle nimetön asiakas mies oli poistunut liikkestä. Kaikki muut siis taisivat huomata kipinän välillämme. 

Maksutapahtuman aikana aloin miettimään, että hei ihan oikeasti mitä menetettävää mulla on? Mitä miehiin tulee niin tässä viimeisien vuosien aikana on tullut tavattua jos jonkinlaista sankaria, juuri pahemmaksi ei tämä tyyppi varmasti voisi pistää. Jos ei muuta niin saisimpahan jälleen yhden hyvän tarinan ystävien kanssa puitavaksi. Niimpä asiakkaan huomaamatta kirjoitin kuittiin puhelinnumeroni.

Ensimmäinen viesti oli tullut ennen kuin pääsin tuona päivänä töistä kotiin, ensimmäiset treffit olivat samana iltana (joilla juotiin todella pahaa ja kylmää kahvia, ja joilla sain varmistuksen että kyllä tämä tyyppi oli tilannut minulle sen vesilasin viikkoa aiemmin), ensimmäinen yhteinen matka oli varattu muutaman viikon kuluttua ensitapaamisesta ja 365 päivää myöhemmin tuo ihminen on minulle maailman tärkein.

Olemme siis tavanneet kirjaimellisesti kaupan kassalla. Ja kuitti on muuten edelleen tallella.

En tiedä uskoinko ennen kohtaloon, nykyään uskon.

dsc_90831

Pictures by Riikka Lilja-Niemi

10 kommenttia artikkeliin ”RAKKAUSTARINA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s