KESÄISIÄ MUISTOJA MÜNCHENISTA

munchen4

Minun on pakko myöntää, että jos bestikseni ei olisi asunut viimeistä vuotta Münchenissa, olisin tuskin ihan ensimmäisenä eksynyt lomailemaan tuohon kuvankauniiseen kaupunkiin. Olen vuosia sitten käynyt Berliinissä, joka ei jotenkin ihan vienyt sydäntäni eikä Saksa siis ole jäänyt mieleeni potentiaalisena kaupunkiloma kohteena. Oman henkilökohtaisen matkaoppaan johdolla sain kuitenkin nauttia neljän päivän ajan kauniista arkkitehtuurista, upeista maisemista ja herkullisesta ruuasta joita Münchenilla oli tarjota.

Ajattelenkin, että näin syksyisen maanantaiaamun kunniaksi on hyvä palata muistoissa kuukauden takaiseen Münchenin reissuuni. Tykkään itse lukea muiden vinkkejä ja kokemuksia, joten siksi haluan myös muutaman oman suosikkini lomaltani jakaa – ihan vaikka siltä varalta, että joku teistä on suuntaamassa visiitille tuohon Saksan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin.

munchen1munchen5

Etelä-Saksa on pullollaan erilaisia Linnoja, joista me vierailtiin kunnioitusta herättävässä Schloss Nymphemburgissa. Tämä valtava palatsi oli alunperin Baijerin kuninkaallisten pienempi kakkosasunto; naureskeltiinkin Jennin kanssa että ei tainnut varsinainen palatsi sitten riittää kun piti tälläinen pieni lisärakennus saada, hah. Upea arkkitehtuuri ja kaunis (ja valtavan suuri) puutarha olivat täydellistä ajanvietettä kuumana päivänä. Nymphemburgin palatsi sijaitsee hieman ydinkeskustan ulkopuolella, mutta kuitenkin hyvien kulkuyhteyksien varrella.

munchen7munchen6

Huimia näköaloja rakastavan suosittelen vierailemaan Münchenin vanhimman kirkon Peterskirchen huipulla. Muutaman euron sisäänpääsymaksulla ja loputtomalta tuntuvia kapeita portaita kipuamalla pääsee ihastelemaan 360° näköaloja kaupungista, joskin kirkkoa kiertävä näköalatasanne ei ole omiaan ahtaita paikkoja kammoavalle.

munchen9munchen8

Lisää näköaloja tarjosi oma suosikki spottini, The Flushing Meadows hotellin kattoterassi. Nautittiin täällä rauhaisa aamupala, jonka saapumista jouduttiin tosin odottamaan tuhottoman pitkä aika. Mukava tarjoilija tosin ymmärsi tilanteen, ja kiikutti meille santsikupit kahvia. Muita kahviloita ja ravintoloita joihin Jenni minua vei ja joita kaikki voin lämpimästi suositella olivat Bite Delite (hyvä matcha latte sekä täyttävä acai bowl)Gratitude Eateryssa (vegaanista ruokaa), Ice Date (parasta syömääni vegaani jäätelöä) sekä Tushita Teehaus (ihana lounas kulho, sekin niin ikään vegaaninen).

bitedelite.jpgicedate.jpg

Mitä tulee matkani pituuteen ja ajankohtaan niin tuollainen 3-4 päivää/pidennetty viikonloppu oli mielestäni varsin riittävä aika Münchenissa. Loppukesästä säät todellakin suosivat, mutta sen kummemmin en osaa lähteä sopivaa vuodenaikaa vierailulle suosittelemaan sillä minulla ei vertailukohtaa ole. Etelä-Saksan talvi taitaa kuitenkin olla suhteellisen leuto, joten uskon että esimerkiksi jouluinen München olisi myös todella kaunis!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s