VALOKUVAAMISESTA JA KUVANMUOKKAAMISESTA

jade1

”Olisi kiva saada lukea postaus siitä, mitä välineistöä käytät kuvaamiseen! Mikä kamera ja mitä objektiiveja, muokkaatko kuvia miten jälkikäteen jne.”

Tuumasta siis toimeen ja lukijan toivetta toteuttamaan!

Olen visuaalinen ihminen, ja nautin kauniista kuvista. Aina olen tykännyt räpsiä menemään, mutta vasta viimeisen vuoden aikana olen oikeasti alkanut opettelemaan kuvaamista ja kuvanmuokkaamista. Olen kysynyt monta tyhmää ja vähemmän tyhmää kysymystä, jotta olen oppinut. Onneksi minulla on lähipiirissäni monta taitavaa kuvaajaa, joilla vieläpä jokaisella on tuntunut olevan malttia vastailla mun loputtomiin kysymyksiin, heh. Visuaalinensilmän minulla on, tekniset asiat kyllä oppii kun vaan opettelee, kokeilee ja hakee sitä omaa tyyliä. Kuvaan siis raw -kuvia, joita sitten käsittelen ennen kuin ne päätyvät blogiin tai Instagramiin.

Rakastan kuvata esineitä, tilanteita, rakennuksia ja ihmisiä. Tykkään tehdä asetelmia ja pidän vaaleista taustoista, mutta samaan hengenvetoon innostun täysin epäjärjestelmällisistä hetkistä ja värikkäistä ruoka-annoksista. Se on varmasti se mikä valokuvaamisessa kiehtoo; ei ole oikeaa eikä väärää, on vain erilaisia tyylejä ja näkemyksiä. Kun itse olen kameran edessä kuvat luonnollisesti ottaa joku muu, muokkaamisen teen kuitenkin aina itse.

Kamerana minulla on simppeli Canon 1100D. Objektiiveina Sigman 17-50mm 2.8 sekä Canonin 50mm 1.4. Haaveissa on tällä hetkellä Canonin 6D, joka minulla itseasiassa oli kevään New Yorkin reissulla kokeilussa ja samalla se vei kyllä sydämeni aivan täysin. Sen lisäksi hieman pienempänä kamerana minulta löytyy Olympuksen PEN, jota en kyllä ole hetkeen käyttänyt. Tuo PEN on kuitenkin todella näppäri pikku kamera, jota voin lämpimästi suositella valokuvausta aloittelevalle. Pienen kokonsa ansiosta se on myös oiva matkakaveri – esimerkiksi Los Angelesin reissulla kuvasin pelkästään sillä.

Kuvia muokkaan Adobe Lightroomissa, jossa yleensä säädän valkotasapainon, kirkkautta, kontrastia, värejä ja terävyyttä. Tämän jälkeen käytän kuvat Adobe Photoshopissa, jossa saatan vielä lisätä kirkkautta ja/tai kontrastia, korjata horisonttia, rajata kuvaa sekä poistaa mahdollisesti jotain häiritsevää; esimerkiksi maassa olevan roskan tai keskellä leukaa komeilevan näppylän. Oma sääntöni muokkaamisessa on se, että jos se on jotain mikä ei ole siinä enää viikon päästä voin sen muokata piiloon. En siis ikinä lähtisi muokkaamaan kenenkään kasvoja tai vartaloa epäluonnolliseksi, mutta mielestäni huonon iho päivän tai alaluomelle varisseen ripsivärin saa korjata. Pienet parannukset ovat ok, radikaalit muutokset eivät. Kuvien muokkaaminen on pitkälti makuasia, ja omat mieltymykset muuttuvat paljon ajan myötä – ihan niin kuin monessa muussakin asiassa.

Sekä kuvaaminen että kuvanmuokkaaminen ovat molemmat kiehtovia ja aikaa vieviä, mutta samalla niin palkitsevia ja opettavaisia harrastuksia! Loputonta uuden opettelemista, kokeilemista ja oivaltamista – eli juuri niitä asioita joista minä elämässäni pidän. Tällä hetkellä intoani kuvanmuokkausta kohtaan himmentää valitettavasti erittäin hitaalla käyvä tietokoneeni, joka saavutti juuri 5 vuoden iän ja se alkaa kyllä näkyä ja tuntua. Hermoja ja aikaa tarvitaan siis ihan älyttömän paljon, jotta saan edes muutaman kuvan muokattua. Seuraava sijoituskohteeni onkin uusi läppäri!

Tämän postauksen kuvat olen ottanut juurikin lainassa olleella Canon 6D:llä, objektiivina Canon 50mm 1.4. Mallina on ystäväni Jade, bikinifitness kilpailija, NOCCO ja Six Deuce sponsori urheilija. Jade halusi sporttisia, raikkaita ja keväisiä kuvia joissa hänen sponsorinsa olisivat edustettuina. 

jade2jade8nocco1jade4jade5NOCCO2

2 kommenttia artikkeliin ”VALOKUVAAMISESTA JA KUVANMUOKKAAMISESTA

 1. Mielenkiintoinen postaus! Mua aina kiinnostaa, miten muut bloggaajat toteuttavat kuviaan 🙂 Aika sama prosessi täälläkin, ja himo uuteen kameraan on aivan jäätävä! Luulin itse asiassa, että sulla on omana tuo 6D, sen verran hyvää jälkeä kuvissa 🙂 Pitäisi itsekin panostaa objektiiveihin, mutta toisaalta tekisi ehkä mieli vaihtaa kameramerkkiäkin, joten siinä vasta pulma 😀 Mulla on myös Olympus PEN, mutta se on kyllä jäänyt raukka täysin käyttämättä viime aikoina – pitäisi varmaan myydä se parempaan kotiin!

  Tykkää

  • Kiva että tykkäsit!:-)xx
   Ja jep, on aina kiva kuulla miten muut tekee – siitä saa itekkin ideoita ja inspiraatiota! Haha eikä, kiitos kovasti 🙂 Tosin monella jonka kanssa kuvaan on sitten ihan eri kamerat, joten sinäänsä asukuvissa on milloin mikäkin vehje kuvien takana.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s