PÄIVÄ TALINNASSA & MUUTAMA RAVINTOLASUOSITUS

tallina1.jpg

Viime vuosina Baltiaan suuntautuneet reissuni ovat olleet hyvin koiranäyttely painotteisia, joten kun minulta vajaa viikko sitten kysyttiin lähtisinkö päiväksi Tallinnaan ihan puhtaasti syömään ja fiilistelemään olin heti pakkaamassa laukkuani.

Matkaan lähdettiin Reetan kanssa perjantai-iltana, Tallinnassa oltiin aikaisin lauantai aamulla ja päivän rapakon takana pyörittyämme matkasimme illalla Helsingin kautta takaisin Turkuun, joten sunnuntaina sai herätä omasta sängystä – ihan täydellisen mittainen irtiotto! Molemmille epätyypillisesti ei juuri oltu otettu asioista (eli osoitteista ja aukioloajoista) etukäteen juurikaan selvää, joten intuitio oli päivän sana, heh.

fhoone3fhoone1sfäär3tallinna4

Aamu aloitettiin Telliskiven alueella pyörimisestä, sekä maittavasta ja täyttävästä aamupalasta F-hoonessa (Telliskivi 60A). F-hoone oli varsin koruton, persoonallisesti sisustettu ja ystävällisellä nuorella miestarjoilijalla varustettu ravintola, jossa tarjoiltiin puuron ohella hyvin paksua café lattea ja erittäin minttuista vihersmoothieta. Telliskiven alue oli minulle uusi – mutta sitäkin miellyttävämpi – tuttavuus, jonka pienissä sisustus, vaate -ja kosmetiikkaputiikeissa olisi voinut pyöriä paljon pidempäänkin. Kävelymatka satamasta oli todella lyhyt, ja muutenkin oltiin molemmat positiivisesti yllättyneita siitä miten hyvin hallittavissa kaupunki oli vaikka liikuttiinkin koko päivä jalkaisin.

cafeinspiratinon1cafeinspiration3tallinna3tallina5

Telliskiveltä jatkettiin sateessa tarpomista kohti vanhaakaupunkia, jonka turistien täyttämillä kujilla ei jaksettu kuitenkaan kovinkaan kauaa harhailla. Lounaspaikka löydettiin kuitenkin erään hurmaavan kivitalon kellarista, tämä vegaani kahvila Kohvik Inspiratsioon (Lai 44) saa minulta lämpimät suositukset! Paikan erikoisburgeri oli taivaallista ja koko ruokalista houkutti meitä molempia siinä määrin, että Reetta uhosi että kävisi paikassa joka päivä jos asuisi yhtään lähempänä.

Burgerit masussamme jatkettiin päämäärätöntä kahvikupit kourassa kiertelyä, ja iltapäivällä käytiin vielä tekemässä pientä alennusmyyntien tsekkausta Viru-keskuksessa. Koko päivän jatkuneen sateen kastelemina (mulla ei tietenkään ollut sateenvarjoa mukana…) ja jalat mukulakivillä kävelystä väsyneinä suunnattiin dinnerille sataman läheisyydessä sijaitsevaan yhdistettyyn ravintola & putiikki Sfääriin (Mere pst.6E). Sfääristä olin kuullut suosituksia usealta taholta, enkä tosiaan turhaan! Todella hyvää ruokaa, ja ihanan seesteinen ilmapiiri. Itse nautin jonkin sortin bataatti annoksen, Reetta puolestaan valikoi listalta risoton – molemmat olivat 10/10!

Aikaisen dinnerin jälkeen olikin aika suunnata Rimi marketin kautta (koska ruokakauppaturismi) kautta laivaan, jossa jaksettiin vielä väsymyksestä huolimatta fiilistellä onnistunutta päivää – sekä kirota laivan huonosti toimivaa wifiä.

sfääri1sfäär2tallina6

Tällä reissulla siis skipattiin superalkot kokonaan, ja keskityttiin sen sijaan nauttimaan ruuasta ja siinä sivussa mitä mielenkiintoisimmista keskusteluista ja ajoittain hieman huonosta huumorista. Kurjasta säästä huolimatta mieli oli koko päivän ajan hyvin aurinkoinen, ja voin taata että Reetta saa musta vielä tulevaisuudessakin reissukaverin!

Ps. Reetta kuvasi päivästämme myös pienen videon, joka löytyy täältä. Käykäähän kurkkaamassa, ja kertokaa mitä piditte? Itse ainakin tykkään hurjasti tuollaisista fiilistely videoista! :-)xx

2 kommenttia artikkeliin ”PÄIVÄ TALINNASSA & MUUTAMA RAVINTOLASUOSITUS

  1. Ihana postaus, pitäis kans käydä tuolla F-Hoonessa. Ja kiva video! Mutta vähän häiritsi kun selkeesti ollut joku 50mm (?) käytössä, ja aukko on ollut 1.4 tai 1.8 jolloin tarkennus on kohdistunut vaan pieneen alueeseen=kuva on hieman epätarkan näköinen koko ajan. Olis vähän mukavampi kattoa jos laajempi alue olisi tarkennettuna 🙂

    Tykkää

    • Kiitos Kata!<3 Ja jep, 50mm Reetalla oli ja aukko tais tosiaan olla tota luokkaa, joten ihan totta että tarkennusalue jääny todella pieneksi. Sanon palautetta eteenpäin!:-)

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s