LYHYEMMÄT HIUKSET & AJATUKSIA MUUTOKSESTA

paavonurmenstadion2

Eilen tein jotain mitä olen halunnut tehdä jo pitkään, mutten syystä tai toisesta ole uskaltanut – leikkautin kampaajalla hiuksiani huomattavasti lyhyemmiksi.

Jollekulle toiselle tämä muutos voi tuntua ihan mitättömältä, mutta minulle se oli paitsi iso muutos peilikuvassa myös muutos henkisellä puolella. Se oli irtipäästämistä tietystä mielikuvasta joka minulla on itsestäni ollut; olen Siiri ja minulla on pitkät hiukset.

Asioihin tottuu nopeasti, ja omiin ulkoisiin ominaisuuksiin kiintyy kummallisen paljon; esimerkiksi ylipainoin ihmisen on laihtuessaan vaikea päästää irti ylipainoisen ihmisen minästään. Samalla tavalla minulla on koko aikuisikäni ollut pitkät hiukset, ja totuin tuon tuostakin kuulemaan päivittelyä siitä miten hiukseni ovatkin niin pitkät. Ne olivat osa identiteettiäni.

Muutama viikko sitten koin ahdistusta, elämä tuntui polkevan paikallaan ja tunsin olevani umpikujassa itseni kanssa. Tiesin että tuon tunteen selättämiseen tarvittiin jokin suurelta tuntuva muutos , ja tällä kertaa se tarvittava muutos oli leikkauttaa vuosia pitkänä hulmunneet hiukseni tuohon hieman olkapäiden alapuolelle ulottuvaksi long bobiksi. Ja oi että pidän tästä – miksi, oi miksi en tehnyt tätä muutosta aiemmin? Olo on kevyt ja raikas, ja jollain tapaa lyhyemmät hiukset saavat minut myös tuntemaan itseni aikuisemmaksi, hah.

paavonurmenstadion1

Muutokset ovat osa elämää. On helppoja muutoksia ja on haastavia, jopa kivuliaita muutoksia. Taaksepäin katsomalla usein kuitenkin huomaa niiden vaikeidenkin muutosten johtaneen positiivisiin asioihin – ne ovat muovanneet elämää oikealta tuntuviin uomiinsa. Osa muutoksista tapahtuu luonnollisesti, meistä riippumattomista syistä, mutta suurin osa muutoksista tapahtuu päätöksiä tekemällä. Oli kyse sitten isosta tai pienestä asiasta, muutos vaatii aina halua muuttua  – vanhasta on päästettävä irti, jotta voi tehdä tilaa uudelle. Muutokseen motivoi toivo ja tahto jostain paremmasta, jostain mitä meillä ei juuri tässä hetkessä ole. Myös se mitä elämässä haluamme muuttuu ajan saatossa; minä ainakin unelmoin ja haluan tänä päivänä eri asioita kuin vaikkapa viisi vuotta sitten.

Muutos pelottaa. Muutos houkuttaa. Ajatus siitä että saattaa valita väärin, saa usein siirtämään päätöksen tekoa. Mutta entä sitten? Ei maailma lopu vaikka tekisikin muutaman hieman huonon valinnan. Valinta saattaa olla väärä, mutta valitseminen ei ole.  Jos olisinkin vihannut olemustani lyhyemmissä hiuksissa olisi elämä silti jatkunut.

Pidän muutoksista, pidän ajatuksesta ettei mikään ole pysyvää, pidän projekteista joissa muutos näkyy nopeasti ja konkreettisesti. Ehkä juuri siksi pidän esimerkiksi silittämisestä; ryppyinen muuttuu sileäksi. Itsensä kehittäminen omien päätösten kautta syntyvän muutoksen myötä on palkitsevaa.

Monesti hyvin pieneltä tuntuvat muutokset voivat lopulta olla niitä isoja muutoksia – tai ainakin johtaa niihin. Uskalletaan siis tehdä niitä muutoksia, tai ainakin antaa muuttuvan maailman viedä meitä mukanaan.

Sateisesta ilmasta huolimatta, ihanaa sunnuntaita! ❤

Yksi kommentti artikkeliin ”LYHYEMMÄT HIUKSET & AJATUKSIA MUUTOKSESTA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s