BLUEBERRY BANANA BREAD

bananabread4

Banana bread on ehdottomasti yksi suosikki herkuistani. En enää edes muista mistä alunperin bongasin tämän terveellisemmän banaanileivän ohjeen – erilaisia ohjeita ja omia lisäyksiä niihin ohjeisiin on nimittäin tullut vuosien varrella kokeiltua niin paljon etten osaa sanoa miten olen tähän suosikki reseptiini päätynyt. Tämä blueberry banana bread on kuitenkin muodostunut bravuurikseni, ja läheiseni ovat varmasti sitä mieltä että teen sitä aina kaikkiin mahdollisiin tilaisuuksiin – aina on hyvä syy syödä pala banaanileipää!

Plussaa tulee ehdottomasti valmistamisen helppoudesta, nopeudesta ja siitä että kaikki aineet löytyvät ainakin minun kaapeistani lähes aina. Tämä ohje ei sisällä maitoa, gluteiinia eikä lisättyä sokeria.

Parhaimmalta leipä maistuu mielestäni vasta seuraavana aamuna, kun maut ovat saaneet rauhassa muhia, mutta harvoin sitä ainakaan meidän taloudessa säästyy seuraavaan päivään – itse voisin nimittäin pistellä koko annoksen poskeeni alta aika yksikön. Suosittelen siis kokeilemaan!

Blueberry Banana Bread 

2 dl kookosjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
4 kananmunaa
3 banaania (mitä kypsempiä, sitä parempi)
n.1 dl  mustikoita (itse en ikinä mittaa mustikoita, heittelen sekaan sen verran kuin hyvältä tuntuu)
3 rkl kookosöljyä sulatettuna
1tl psylliumia
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
oman maun mukaan kanelia ja kardemummaa

+ koristeluun banaania ja/tai kookoslastuja/kookoshiutaleita

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sekoita blenderissä kaikki muut aineet paitsi mustikat. Taikinasta tulee sen verran paksua, että kaikki blenderit eivät pyöritä sitä tasaiseksi massaksi. Tällöin aineet voi sekoittaa myös käsin, kunhan mussaa banaanit ensin kunnolla.

Kun taikina on valmis, voitele leipävuoka haluamallasi rasvalla (itse käytän usein kookosöljyä, lisäksi jauhotan vuuan kookosjauholla jotta leipä irtoaa siitä helpommin). Lisää taikinaan mustikat ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Kaada taikina leipävuokaan, ja paista uunissa (175 asteessa) n.40-50min. Anna leivän jäähtyä hetki ja kumoa tarjoiluastialle. Koristele halutessasi kookoslastuilla tai kookoshiutaleilla.

Halutessaan mustikat voi jättää pois, ja tilalle laittaa esimerkiksi rouhittuja pähkinöitä jolloin leivästä tulee hieman rouskuvampaa. Toimii kaikilla tavoilla, etenkin kahvin kanssa!

BANANABREADbananabread2bananabread3

2 kommenttia artikkeliin ”BLUEBERRY BANANA BREAD

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s