LAKRITSI-VADELMA RAAKAKAKKU

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hello Lover.

Kiinnostuin raakakakuista jo muutama vuosi sitten, mutta vasta viime kesänä käymäni raakakakku workshopin jälkeen olen uskaltautunut kokeilemaan niiden valmistusta omatoimisesti. Raakakakuissa viehättää aidot ja täyteläiset maut sekä usein hyvinkin kaunis ulkonäkö (tosin valehtelisin jos väittäisin, että osa tekemistäni raakakakuista ei olisi ollut vähintäänkin kyseenalaisen näköisiä…). Toistaiseksi olen turvautunut muiden blogeista löytämiini resepteihin, mutta tällä kertaa tuli hyvin vahvasti sellainen olo että eiköhän hommasta tulisi jo jotain muutakin kuin järkyttävä sotku vaikka tekisin ainesosien valinnat ihan oman fiiliksen mukaan. Ensi kertaa siis odotellessa!

raakakakku1.jpgOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän perheemme vappubrunssille tekemäni lakritsi-vadelma raakakakun ohjeen otin suoraan Lauran blogista, ainoana muutoksena se, että lisäsin molempiin täytteisiin noin 2 ruokalusikallista Foodinin Kookosmannaa – oikeastaan for now reason & just because I felt like it. Lakritsijuurijauhetta heitin lakritsitäytteeseen runsaasti, sillä haluisin siihen vahvasti makua – suosittelen! Koristeluun käytin taateleita, sillä pakastevadelmani olivat jo sen verran sulaneita, etteivät olisi näyttäneet kovinkaa skarpilta. Itse annoin kakun olla pakkasessa yön yli ja otin sulamaan muutama tunti ennen brunssia – maut olivat sitoutuneet yhteen täydellisesti!

Sain muuten tätä kakkua tehdessäni oivalluksen pohjan tekemisen kanssa: sekoitin pohjan ainekset kahvipavun jauhamiseen tarkoitetulla koneella, ja se sopi kakun valmistukseen kuin nenä päähän.

LAKRITSI-VADELMA RAAKAKAKKU

Pohja:
3 dl auringonkukansiemeniä
2,5 dl (n. 8-10kpl) pehmeitä taateleita
1,5 dl kookoshiutaleita
ripaus suolaa

Lakritsitäyte:
3 dl kookoskermaa (mielellään jääkaappikylmää, jotta koostumus on kiinteä)
4-5 rkl lakritsijuurijauhetta
3 rkl agavesiirappia tai hunajaa
puolikas banaani (säästä toinen puoli vadelmatäytteeseen)
reilu desi kookosöljyä tai sulatettua kaakaovoita
ripaus suolaa

Vadelmatäyte:
3 dl kookoskermaa (mielellään jääkaappikylmää, jotta koostumus on kiinteä)
200g pakastevadelmia
3 rkl agavesiirappia tai hunajaa
reilu desi kookosöljyä tai sulatettua kaakaovoita
puolikas banaani
1 kukkurallinen tl vanilijajauhetta
ripaus suolaa

”Valmista ensin pohja blendaamalla kaikki sen ainekset monitoimikoneessa tai esim. sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi (blenderit eivät yleensä sekoita tällaista kovempaa ja tahmeaa massaa niin tehokkaasti, joten siksi pohja kannattaa valmistaa jollakin muulla koneella). Pohja saa jäädä hieman rouheiseksi, joten pienet sattumat siellä täällä eivät haittaa! Levitä massa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja laita se pakkaseen odottamaan täytteiden valmistuksen ajaksi.

Blendaa kaikki lakritsitäytteen ainekset tehosekoittimella tasaiseksi massaksi. Maista täytettä ja lisää esim. lakritsia ja suolaa oman maun mukaan. Me halusimme kakkuun vahvan lakritsin maun, ja laitoimme lakritsijauhetta reilusti. Kaada valmis täyte pohjan päälle ja laita vuoka taas pakkaseen vadelmatäytteen valmistuksen ajaksi.

Blendaa kaikki vadelmatäytteen ainekset sekaisin tehosekoittimella. Laita valmis massa lakritsikerroksen päälle. Jos haluat kakkuun selkeästi kaksi eri kerrosta, anna lakritsikerroksen olla ensin pakkasessa n. puoli tuntia, ja valmista vasta sitten vadelmatäyte ja kaada se lakukerroksen päälle. Jos haluat kerrosten sekoittuvan keskenään, niinkuin me teimme, voit kaataa vadelmatäytteen oitis lakukerroksen päälle ja pyöritellä kerroksiin marmorimaisen kuvion esim. veitsen avulla. Jos lakritsikerros on kerennyt jo hieman jähmettyä vadelmatäytteen valmistuksen aikana, sitä saattaa joutua hieman nostelemaan vadelmatäytteen sekaan lusikan avulla. Vältä kuitenkin sekoittamasta täytteitä täysin keskenään, jotta marmorimainen kuvio syntyy.

Halutessasi voit vielä ripotella valmiin kakun päälle hieman vadelmia koristeeksi. Laita kakku sitten pakkaseen muutamaksi tunniksi jähmettymään. Parhaan makuista kakku on kuitenkin seuraavana päivänä, kun maut ovat saaneet kunnolla muhia ja tekeytyä. Joten jos kärsivällisyyttä riittää, leivo kakku jo edellisenä iltana ja ota se aamulla pakkasesta sulamaan.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ehdottomasti yksi parhaita ikinä syömiäni kakkuja, juuri sopivassa suhteessa makea & raikas!

2 kommenttia artikkeliin ”LAKRITSI-VADELMA RAAKAKAKKU

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s