LOS ANGELES: GRIFFITH OBSERVATORY

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rakastan henkeäsalpaavia maisemia, ja etenkin suurkaupunkien ihailu yläilmoista lukeutuu mielipuuhiini. Vuori, pilvenpiirtäjä tai lentokoneen ikkuna, anything goes, kunhan vain saan katsella kaupungin siluettia tai ympäröivää luontoa. Griffith Observatory sekä tähtitornia ympäröivä Griffith Park olivatkin oman LA must see -listan kärjessä.  Griffith Park on Yhdysvaltojen suurin kaupunkipuisto, 16 neliökilometrin kokoinen alue jossa tähtitornin lisäksi on muun muassa Greek Theatre  ja eläintarha. Lisäksi puisto tarjoaa varsin vertaansa vailla olevat lenkkeily- ja patikointimaastot sekä loistavan näkymän kuuluisalle Hollywood -kyltille. Tekeminen ja näkeminen ei siis todellakaan ihan heti pääse loppumaan kesken, mekin itseasiassa vierailimme täällä lomamme aikana kahdesti.

Observatorioon on ilmainen sisäänpääsy, ja auringon laskettua on mahdollista päästä tiirailemaan taivaalle tähtitornin kaukoputkella (jono oli kyllä sen verran pitkä että me päätimme skipata moinen ja siirtyä illallisen ääreen, heh). Turisteja kuhisevalla nähtävyydellä oli parkkipaikkoja melko rajoitetusti, mutta jos pieni patikointi kukkulanlaelle ei haittaa saa auton varmasti parkkiin hieman kauemmas. Oman havaintoni mukaan heti aamusta porukkaa oli huomattavasti vähemmän, kun taas auringonlaskun aikaan kaukoputken käyttömahdollisuus taisi houkuttaa monia.

Patikointireittejä näytti olevan hurja määrä ja vähän joka suuntaan. Me lähdettiin iltalenkille ihan observatorion lähettyviltä alkavalta polulta, jota pitkin pääsi suhteellisen hyvälle etäisyydelle Hollywood – kyltistä.

Itse observatoriossa käytiin sekä aamulla että illalla auringonlaskun aikaan, ja molemmilla kerroilla näkymät olivat juurikin niin ihanat kuin olin odottanutkin. Tiedättekö sellaisen maiseman jota ei vaan saa vangittua kuvaan puoliksikaan niin hienona kuin mitä se silmiesi edessä avautuu? Nuo hetket ovat ne mitä matkustamisessa niin rakastan; jonkin paikan, asian tai maiseman näkeminen ensimmäistä kertaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAgriffithobservatory4.jpgOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAgriffithobservatory.jpggriffithobservatory10.jpgOLYMPUS DIGITAL CAMERAgriffithobservatory6.jpgOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Griffith Observatory, 2800 East Observatory Road

2 kommenttia artikkeliin ”LOS ANGELES: GRIFFITH OBSERVATORY

  1. Voi vitsit miten siistiä olisikaan käydä tuolla. Jos me joskus reissataan tuonne, niin veikkaan että vaikka olisi millainen jono on meidän jonotettava tähtitaivas nähdäksemme 😀

    Tykkää

    • Nousi kyllä ihan mun suosikki paikakseni Losissa! Ja tosiaan, olisi ehkä kannattanut itsekin jonottaa – veikkaan meinaan, että aika vertaansa vailla olisi ollut näkymät kaukoputkella 🙂 Ensi kerralla sitten!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s