L.A. PLANNING

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Los Angelesin reissuuni on aikaa enää 25 päivää, ja ensi kertaa sinne matkaavana alan jo olemaan kohtuuttoman innoissani ! Reissussa vietän siis 9 päivää, joista tosin matkustamiseen uppoaa sen verran iso siivu (molempiin suuntiin noin 20 tunnin lennot yhdellä välilaskulla, can’t wait…not) että öitä paikanpäällä kertyy 8. Lennot ostettiin Momondosta ja majoitus puolestaan otettiin Airbnb:n kautta – itse olen viime aikoina tykästynyt Airbnb majoitukseen hotelleja enemmän, sillä ainakin minun mielestäni siinä saa huomattavasti enemmän touchia siihen paikalliseen fiilikseen. Toki puolensa molemmissa majoitustavoissa, mutta luksus yksiö (vieläpä kuntosalilla varustettu sellainen!) Hollywoodissa ei kuulostaa yhtään hullumalta ! Lisäksi ollaan jo vuokrattu auto koko reissun ajaksi, sillä vaikka kuinka ensin ajateltiin että selvitään mainiosti ilman autoa ainakin osa päivistä niin liian monelta taholta tuli tuossa asiassa aika karua kommenttia. Päädyttiin siis hermoja ja aikaa säästääksemme varaamaan vuokra-auto etukäteen, ja suunnittelemaan aikataulujamme sitten sen mukaan.

Ennen matkan varaamista en rehellisesti sanottuna ollut edes käsittänyt miten paljon tuossa kaupungissa (ja sen ympäristössä) onkaan nähtävää ! Ensimmäisenä toki mieleen tuli legendaarinen Hollywood -kyltti, turisteja kuhiseva Walk of Fame sekä Universal Studios. Nuo kaikki haluan kyllä nähdä, mutta internetin syövereitä ja matkaoppaita tutkiessani edellä mainitut ovat saaneet seurakseen runsaasti muita must see -kohteita. Pinterestiä on fiilistelty, blogeja selattu ja vinkki vitosia kyselty.

Tälläisten must see, eat & shop listojen kerääminen onkin minulle aina se ensi askel matkan suunnittelussa. Siitä on sitten helppo jaotella aktiviteetteja päiväkohtaisesti sen mukaan mitkä ovat lähellä toisiaan, tai miten mikäkin kohde on esimerkiksi avoinna minäkin päivänä. En pidä siitä että matkalla on tarkka minuuttiaikataulu, sillä sellainen aiheuttaisi minulle lähinnä stressiä ja koko loma menisi liiaksi suorittamiseksi, mutta jonkin sortin rungon tykkään kasata aina ennen lentokoneeseen hyppäämistä. Kun on ottanut hieman aikaa siihen, että tsekkailee aukioloaikoja, etäisyyksiä ja sijainteja, hahmottaa paremmin miten paljon loman aikana ehtii tehdä – eikä käy niin että huomaa viimeisenä päivänä ettei olekaan tehnyt tai nähnyt yhtään mitään mitä olisi halunnut. Sopivasti suunnitelmallisuutta ja spontaaniutta, siitä on mun reissut aina tehty !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Los Angeles must see -listalleni on kertynyt ainakin seuraavat kohteet : Universal Studios, NHL -matsi (ei ehkä olisi ollut ihan ensimmäisenä omassa mielessäni, mutta varmasti upea kokemus – josta kyllä alan olla jo lähes yhtä innoissani kuin matkaseura, hah), The Orginal Los Angeles Flower Market, Hollywood sign, Walk of Fame, Mulholland Drive, Griffith Observatory, Runyon Canyon, Santa Monica Pier, Malibu Beach, Farmer’s Market, Camarillo outlet.

Ruokapaikoista olen myös etsinyt ison liudan suosituksia, ja pelkästään Instagramin selailu aiheen osalta on saanut veden kielelleni. Ainakin näissä ravintoloissa ja kahviloissa haluan käydä :  Urth Café, The Veggie Grill, Little Ethiopio, CREAM, Stuff I Eat, Real Food Daily, Native Foods, Poppy + Rose, Canele.

Ostosten osalta ainakin visiitti Sephorassa, J. Crewlla, VS:lla ja Nikella ovat must ! Noin 45 minuutin ajomatkan päässä sijaistevaan Camarillon outlet kylään olisi tarkoitus suunnata jo heti ensimmäisenä kokonaisena päivänä, mutta muuten shoppailu tuskin on loman ykkös juttu (sitä ehdin harrastaa sitten toukokuussa, kun matkustan bestikseni kanssa NYCiin <3). Muutaman jutun olen kaavaillut ostavani, mutta tässäkin suhteessa ajattelin tekaista itselleni suuntaa antavan ostolistan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sellaisia matkasuunnitelmia täällä on siis kasattu ensi kuun reissua varten. Kaikki vinkit ovat kuitenkin edelleen todella tervetulleita, joten kommentoikaa toki ihan kaikkea aiheesta mieleen juolahtavaa !

Onko teillä jotain erityisiä metodeja matkojen suunniteluun, vai menettekö täysin hetken viemänä?

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s